DesignSpark

“A DesignSpark PCB az RS Components nyomtatott áramköri kártyákat (nyák) tervező eszköze, amely része egy mechanikus és elektronikus tervek gyors prototípuskészítését támogató alkalmazáscsomagnak. 2010-ben azzal a Number One Systems vállalattal való együttműködést követően adták ki, amely az Easy-PC CAD-programot megalkotta, így ez nem meglepő módon sok hasonlóságot mutat a DesignSpark PCB-vel.

A DesignSpark PCB eszköz ingyenes, még kereskedelmi használatra is. Ingyenessége révén a mérnököt nem kötik szigorú licencelési szabályok, nincs korlátozva, hogy a programot hány számítógépre telepíti fel. (Azonban állandó internetkapcsolatot igényel, ami nem feltétlenül kedvez a felhasználónak.) Ingyenessége ellenére az RS vállalat állítja, hogy ez egy teljes értékű, professzionális program, amellyel többoldalas tervrajz, bármekkora méretű nyák és a hozzá tartozó gyártási adat hozható létre. Az igazi kérdés azonban az, hogy vajon mennyire egyszerű megtanulni.”

forrás:

http://gyartastrend.hu/gyartastechnologia/cikk/gyakorlati_nyaktervezes_designspark_pcb_vel

Honlap: https://www.rs-online.com/designspark/pcb-software

“Az RS Components a DesignSpark Electrical program bemutatásával célul tűzte ki, hogy megismertesse a tervezői szoftverek által nyújtott előnyöket mindazokkal, akik még soha nem használtak elektronikai CAD-eszközöket. Az új szoftver főleg az elektronikai tervezőmérnököket és szakembereket célozza meg, jelentős idő- és pénzbeli megtakarítást kínálva számukra.

A DesignSpark Electrical kiterjedt funkciókkal rendelkező elektronikai CAD-szoftvercsomag, amelyet kifejezetten professzionális elektronikai tervezési projektek létrehozására alkottak meg. A Schneider Electric által támogatott rendszer kulcsfontosságú előnyöket nyújt a vezérlőpanelek és gépek elektronikai rendszerének tervezésében részt vevő mérnökök számára: ez a nagy pontosságú és hibakerülési funkciókkal ellátott szoftver gyorsabb és hatékonyabb tervezési folyamatot tesz lehetővé, így segít időt megtakarítani a szakembereknek.

A DesignSpark Electrical számos intuitív és könnyen használható funkcióval bír, többek között intelligens, specializált elektronikai tervezői, illetve valós idejű hivatkozási és érvényesség-ellenőrzési eszközöket tartalmaz. A szoftverben tervrajzkészítő alkalmazás, bekötési diagramok és kétdimenziós panel- és házelrendezések is helyet kaptak, az SQLite adatbázisban tárolt és valós időben frissülő projektadatok pedig teljes körű kontrollra adnak lehetőséget.”

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: wordpress themes free | Find Free WordPress Themes and find best wordpress themes at wordpress 4 themes.