EAGLE CAD

Az EAGLE név egy mozaikszó, amely az Easily Applicable Graphical Layout Editor elnevezésből keletkezett. A világszerte népszerű NYÁK tervező program a német (Pleiskirchen) CadSoft GmbH fejlesztése. A szoftver gyártója 1988 óta foglalkozik elektronikai szoftverek fejlesztésével. Az EAGLE sikerét az is igazolja, hogy a program a 2000, 2003, 2004, 2006, 2009, 2010, 2012 és 2014 években elnyerte a német Elektronik szakfolyóirat olvasóitól az “Év mérnöki szoftver terméke” (Engineering Software Product of the Year) díjat. Nem sok szoftvercég büszkélkedhet olyan termékkel, amelyet több operációs rendszerre is kifejlesztettek. Az EAGLE a Windows® és Linux®-on kívül 2004-től a Mac® alatt is fut. Az adatok természetesen az operációs rendszertől függetlenek.

Az EAGLE kezelése nagyon könnyen elsajátítható. A viszonylag könnyű kezelése gyors, de professzionális eredményhez vezet. A rugalmas ULP programok lehetővé teszik a felhasználói jellemzők beállítását, egyéni utasítások létrehozását, szimulációkat és az adatok különféle exportját és importját. A Gerber-adatokból bármely NYÁK-gyártó legyártja a paneleket. Az XML adatstruktúrának köszönhetően az adatok további programokkal is feldolgozhatók.

Az EAGLE-hez kapcsolódó programok:

Az EAGLE NYÁK tervező programhoz több bővítő vagy segédprogram készült, különböző gyártó műhelyében. Itt csak néhányat említünk meg, sajnos ezek csak a Windows alatt futtathatók:

Az Eagle Power Tools az EAGLE NYÁK tervező programba épül be és a Gerber-EAGLE konverter, Bitmap Processor, DXF-EAGLE és EAGLE-DXF konverter, Scale Tool, Arc Tool és Dimension Tool funkciókkal rendelkezik.
Az ELECTRA® Shape-Based PCB Autorouter az EAGLE saját autorouterét hivatott kiváltani. Attól sokkal gyorsabb és pontosabb routolást tesz lehetővé.
A B2 Spice Circuit Simulation Software az EAGLE-lel megszerkesztett áramkörök szimulációját végzi.

http://www.cadsoftusa.com/
http://www.cadsoftusa.com/download-eagle/

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: wordpress themes free | Find Free WordPress Themes and find best wordpress themes at wordpress 4 themes.