Tina-TI – spice alapú áramkörszimulátor program

A TINA elektronikus áramkörök tervezésére, szimulálására és analizálására szolgáló szoftvercsomag. Egyaránt használható lineáris- és nem lineáris analóg, digitális és hibrid típusú fejlett áramkörökhöz. A szimulálások számítási eredményei megjeleníthetők akár diagramok formájában, akár valamilyen virtuális mérőműszeren. A jegyzőkönyvek elkészítéséhez saját szöveg, és egyenletszerkesztője áll rendelkezésre. Az elektromos alkatrészek katalógusa több mint 20000 alkatrészt tartalmaz és tovább bővíthető. A kapcsolási rajzok egyszerűen használható kapcsolási rajzszerkesztővel hozhatók létre. Az alkatrész eszköztárból választott alkatrészjelek az egér segítségével elhelyezhetők, áthelyezhetők, áthelyezhetők, tükrözhetők, és/vagy forgathatók a képernyőn. A kapcsolási rajzok könnyű módosítását, ún. „gumivezeték” teszi lehetővé. Tetszőleges számú áramkör, aláramkör megnyitható, és az áramkörök vagy áramköri részletek a vágólap segítségével bármelyik másik megnyitott áramkörbe átmásolhatóak. Lehetőség van a kapcsolási rajz további finomítására vonalak, ívek, nyilak rajzolásával, keret és cím mezők hozzáadásával. További lehetőség a nem ortogonális komponensek elhelyezése hídkapcsolások és 3 fázisú hálózatok számára.

Windows XP-től felfelé működik, de emulátorral (WINE) pl. működik Ubuntu Linux alatt is.

A Tina program honlapja

A TINA-TI program a TINA program szerényebb képességű változata, a Texas Instruments gondozásában. Rengeteg példakapcsolás is tartozik hozzá. A TINA-TI Free 9.3 innen tölthető le.

További szimulációs példák pl. a Szinuszos oszcillátorok tananyagban.

Dokumentációk:

TINA Design Suite v7: A teljes Elektronikus laboratórium a Windows rendszerre, Kézikönyv a program használatának elkezdéséhez

TINA szimuláció, 7-es verzió, segédlet

TINA_Advanced_Topics.pdf

tina-szim_hf.pdf

Unger_TINA.pdf

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: wordpress themes free | Find Free WordPress Themes and find best wordpress themes at wordpress 4 themes.